На Київщині парафія с. Погреби, в якої представники “ПЦУ” відібрали храм, відзначила перше престольне свято

22 серпня 2020 року в день пам’яті преподобного Лаврентія Чернігівського парафія на честь святого Лаврентія в селі Погреби Броварського району, яка була утворена після того, як у 2019 році нецерковні активісти незаконно відібрали в неї храм, відзначила своє перше престольне свято. Про це повідомляє пресслужба Бориспільської єпархії.

Святкову літургію у пристосованому під храм приміщенні очолив благочинний Першого Броварського благочиння Бориспільської єпархії протоієрей Олександр Левчук у співслужінні настоятеля протоієрея Олексія Носенка та духовенства благочиння.

Після Божественної літургії був звершений молебень до святого.

Нагадаємо, парафія на честь преподобного Лаврентія Чернігівського села Погреби була утворена з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія після того, як місцеві нецерковні активісти незаконно відібрали Свято-Успенський храм у православної громади у 2019 році.

Попри випробування, православна громада, яка була позбавлена можливості молитися у своєму храмі, не розпалася — продовжує жити парафіяльним життям. У тимчасовому храмі регулярно звершуються уставні богослужіння, церковні таїнства, звучить проповідь Слова Божого.

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *