На Волині прихильники «ПЦУ» заблокували вхід у храм парафії УПЦ

23 серпня 2020 року послідовники «ПЦУ» не впустили громаду УПЦ до Свято-Покровського храму у селі Хмельницьке Горохівського району Волинської області. Храм залишається закритим, а віряни шукають приміщення для звершення богослужінь. Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії.

Як розповів настоятель Свято-Покровського храму у селі Хмельницьке Волинської області священник Миколай Слива, зранку, прийшовши на службу, люди виявили заміну замків.

За його словами, починаючи з весни 2019 року сільський храм використовували обидві релігійні громади, однак віруючим УПЦ постійно давали знати, що вони у храмі «зайві».

Наразі храм залишається закритим, священник переконує людей не йти на конфлікт. Антимінс, з яким молилась громада УПЦ, також залишився у церковному приміщенні – у шафі під замком. Його пообіцяли віддати.

Парафія УПЦ під час Хресного ходу в 2019 році

Громада УПЦ села Хмельницьке вже шукає приміщення для звершення богослужінь. Можливо, це буде колишній житловий, але дуже старий будинок, у якому колись жив один із настоятелів храму.

«9 березня 2019 року люди з обох сторін підписали “мирову” про почергове користування храмом, це документ з підписами парафіян від УПЦ та “ПЦУ”. Його власноручно написали представники сільради. Сьогодні ця домовленість була порушена», – розповів отець Миколай Слива.

Громада УПЦ села Хмельницьке була переєстрована на користь «ПЦУ» розпорядженням Волинської ОДА 11 липня 2019 року. Перереєстрацію спростило те, що настоятель парафій УПЦ в селі Хмельницьке та в сусідньому селі Галичани Дмитрій Фенюк перейшов у розкол, повівши за собою людей.

Однак у Хмельницькому далеко не всі жителі погодилися зі зміною юрисдикції — вірними УПЦ залишилися більшість людей села. Тож сюди призначили іншого настоятеля – отця Миколая, якому довелося раніше, також через захоплення «ПЦУ», піти з парафії сусіднього села Кутрів.

В єпархії звертають увагу на той факт, що прихильники «ПЦУ» вирішили  захопити храм, порушуючи всі домовленості з односельцями, забуваючи про порядність, чесність і повагу, саме напередодні Дня незалежності України.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *