У селі Присліп на Закарпатті рейдери “ПЦУ” зламали замки в храмі УПЦ

19 серпня прихильники «ПЦУ» влаштували провокацію та зламали замки на дверях Свято-Вознесенського храму УПЦ в селі Присліп Міжгірського району Закарпатської області. Про це повідомляє сайт СПЖ.

Дії активістів «ПЦУ» в селі Присліп Закарпатської області є показовими, які влаштували провокацію, зламавши замки з метою проведення свого «обряду» в місцевому Свято-Вознесенському храмі УПЦ саме в день Преображення Господнього.

У Міжгірському благочинні Хустської єпархії УПЦ повідомили, що жителі села, виявивши проникнення в храм, відтіснили актив «ПЦУ» разом із кліриком цієї структури, а храм закрили, залишивши кілька осіб охороняти вхід. Прибула на місце події поліція допомогла «священнику ПЦУ» полишити храм.Після цього «єпископ» розкольницької структури Віктор Бедь заявив, що «представники Московського Патріархату грубо порушують конституційні права і свободи його пастви», і закликав владу вплинути на непідконтрольну йому ситуацію в селі Присліп. Також він звинуватив громаду УПЦ в «побитті парафіян і настоятеля, погрозі вбивством та захопленні храму».

Водночас, як наголосили в Міжгірському благочинні, справа про незаконну реєстрацію громади «ПЦУ» в Прислопі, яку було звершено 29 серпня 2019 року,  досі розглядає суд. Щоб не загострювати конфлікт, віруючі УПЦ погодилися до кінця судового розгляду закрити храм і збираються на молитву у дворі церкви.

Крім того, списків жителів, які нібито підписалися за «ПЦУ», досі не оприлюднили. У громаді УПЦ підкреслюють, що не виганяють прихильників «ПЦУ» з богослужінь — навпаки, люди запрошують своїх односельців повернутися, не пускаючи лише «священника» від розкольницької структури.Однак це не перша провокація в селі Присліп. Одразу після незаконних зборів нечисленні прихильники «ПЦУ» пробували заволодіти храмом. Вони навіть встигли зламати замки, та віряни з молитвою відстояли святиню.

Просмотров: (27)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *