Парафія УПЦ в Кальнівцях на Буковині побудує новий храм замість захопленого “ПЦУ”

18 серпня 2020 року в селі Кальнівці Кіцманського району Чернівецької області звершили закладення каменю для будівництва нового храму. Парафія, що постраждала від рейдерства “ПЦУ” побудувала для себе тимчасовий храм і тепер приступає до будівництва постійного. Про це повідомляє Чернівецько-Буковинська єпархія.

З благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, закладку каменю здійснив секретар Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Никита (Сторожук), в співслужінні благочинного Кіцманського округу протоієрея Миколи Зеленюка, настоятеля парафії протоієрея Антонія Бобра та єпархіального духовенства.

«Ми з вами є живими свідками Божого благословення, як на Буковині відбудовуються громади, примножуються парафії, церкви, священники, ченці. Як Церква Христова, очищена труднощами і переслідуваннями, стає тільки міцнішою і чисельнішою», – зазначили в єпархії УПЦ.

Нагадаємо, у квітні 2019 року розпорядженням голови Чернівецької ОДА громада УПЦ в Кальнівцях, як і цілий ряд інших громад канонічної Церкви на Буковині, була незаконно перереєстрована в “ПЦУ”. Віруючі втратили доступ до храму і були змушені молитися в приватному будинку. 2 квітня 2020 року митрополит Мелетій освятив у Кальнівцях тимчасовий храм УПЦ на честь святого великомученика Пантелеімона.

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *