Роз’яснення юридичного відділу Київської єпархії УПЦ щодо стану справ на Свято-Троїцькій парафії у Деснянському районі столиці

У зв’язку з маніпуляціями та перекручуванням інформації про стан справ на Свято-Троїцькій парафії УПЦ в Деснянському районі столиці юридичний відділ Київської єпархії Української Православної Церкви опублікував офіційне роз’яснення.

З огляду на маніпуляції та викривлення інформації щодо стану справ на Свято-Троїцькій парафії Української Православної Церкви в Деснянському районі м. Києва, вважаємо за необхідне надати роз’яснення.

З метою вивчення ситуації і вирішення непорозумінь, що тривали довгий час між керівництвом парафії та духовними послідовниками схиархімандрита Серафима (Соболева), з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, була створена Єпархіальна комісія. Під час роботи Комісії було проведено низку зустрічей зі сторонами конфлікту. Також було встановлено, що малий Свято-Троїцький храм, прилеглі споруди та могила о. Серафима, які раніше входили до складу Свято-Духівського скиту, розташовані на земельній ділянці, що належить Свято-Троїцькій парафії УПЦ у Деснянському районі м. Києва. У зазначених спорудах не виявлено будь-якої чернечої спільноти, а малий дерев’яний Свято-Троїцький храм зачинений уже близько 20 років.

За результатами роботи Комісії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив ліквідувати Свято-Духівський чоловічий скит, що діяв на базі малого (домового) Свято-Троїцького храму при Свято-Троїцькій парафії УПЦ в Деснянському районі м. Києва, а на його місці утворити Свято-Троїцький духовно-просвітницький центр. У малому Свято-Троїцькому храмі провести необхідні ремонтні роботи, залишивши його в первинному вигляді з можливістю звершення богослужінь та відвідування. З метою збереження пам’яті та місця поховання схиархімандрита Серафима (Соболєва), його могилу привести в належний стан.

Зважаючи на зазначене, повідомляємо, що жодних рішень про знесення, руйнування чи знищення малого (домового) Свято-Троїцького храму або ж місця поховання о. Серафима не приймалось і не благословлялось.

Просмотров: (18)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *