У Чернівецькій єпархії освятили храм, побудований замість захопленого «ПЦУ»

29 серпня 2020 року в селі Михайлівка Глибоцького району Чернівецької області освятили новий храм, побудований замість захопленого рік тому рейдерами «ПЦУ». Про це повідомляє пресслужба Чернівецької єпархії.

Чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» в селі Михайлівка звершив митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій.

Після богослужіння в новоосвяченому храмі архієрей звернувся до віруючих з проповіддю, в якій закликав любити своїх ближніх.

«Вам в Михайлівці не просто, ви пережили часи випробувань: коли розділились сім’ї, були куми, а сьогодні не хочуть говорити один одному добрий день!… Ми християни, браття та сестри, ми маємо керуватись нашою вірою. А наша віра навчає нас терпіння, смирення і любові. А кого ми маємо любити? – нашого ближнього. А в Євангелії як написано, хто наш ближній? – той хто є поряд», — зазначив митрополит Мелетій.

Архієрей відзначив, що «ці люди, що зробили таку неприємність, прикрість для вашого села, вони теж християни, заблудші, бідні, зробивши дурницю за котру вже жалкують, і ще багато-багато разів пожалкують про це. Що їм потрібно? — добре слово, наша любов, тільки так ми можемо навести їх серця до покаяння, тільки таким шляхом ми зможемо їм підказати і допомогти стати на правильний шлях».

Нагадаємо, 3 лютого 2019 року прихильники «ПЦУ» вигнали релігійну громаду УПЦ села Михайлівка з місцевого храму, ґрунтуючись на результатах голосування, проведеного напередодні. Голосування про перехід громади канонічної Церкви в «ПЦУ» провели на зборах територіальної громади, в якому брали участь як місцеві жителі (більшість з яких в храм не ходили), так і привезені люди з сусідніх сіл.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *