Нацкорпус провів мітинг з вимогою рішучих дій від влади Золочева щодо парафії УПЦ

7 вересня 2020 року молоді люди, які називали себе представниками “Національного корпусу”, провели перед Золочівським міською радою пікет щодо “Московського патріархату”. Про це написав сайт zolochiv.net та опублікував відео акції.

На переконання учасників протесту, те що до цього часу не була знесена огорожа на приватній території священнослужителя УПЦ ієрея Максима Йоенка, свідчить не тільки про «безпорадність влади», а ще й про те, що там «продовжують незаконне будівництво».

«Влада демонструє власну безпорадність перед представниками Церкви окупанта і, зрозуміло, що ми — громадськість — будемо на це реагувати і примушувати владу до дій», — пообіцяли молодики.

На їхню думку, «всі розуміють, що все починається з маленької каплички, а потім переростає в величезний храмовий комплекс, і потім це не зупинити, потім будуть знаходити боєприпаси, потім будуть знаходити агентурні одиниці…».

Звинувативши владу Золочева у недотриманні обіцянок розв’язати питання з парафією УПЦ «без будь-чиєї допомоги», представники «Нацкорпусу» поставили вимогу нарешті почати працювати «на благо своєї нації, інакше ви не потрібні цьому суспільству і цій нації».

«Якщо після сьогоднішнього дійства питання не буде врегульовано, доведеться діяти по інакшому», — пригрозили мітингувальники та передали представникам Золочівського міськради свої вимоги, про виконання яких міський голова повинен буде відзвітувати на черговому «віче».

Просмотров: (25)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *