У Рівненській єпархії в селі Ярославичі освятили храм, побудований замість захопленого “ПЦУ”

Парафія УПЦ села Ярославичі, яка з 2019 року була змушена молитися спочатку на вулиці, а потім у приватному будинку, побудувала новий храм за 100 днів.

19 вересня 2020 року, в день спомину чуда Архістратига Михаїла, що відбулося в Хонех (Колосах), в селі Ярославичі Млинівського району Рівненської області освятили нову церкву, побудовану замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Святкове богослужіння з благословіння митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія очолив вікарій єпархії єпископ Дубенський Пимен, повідомляє сайт СПЖ.

Храм релігійної громади УПЦ в Ярославичах прихильники “ПЦУ” захопили в лютому минулого року. Відібраний храм був побудований священником протоієреєм Миколою Боровським, який служить у селі вже 16 років. За розповідями віруючих, батюшка вклав у будівництво дуже багато сил, у тому числі власноручно замішував клей, викладав плитку і т. д. Після рейдерського захоплення парафіяни УПЦ втратили доступ не тільки до цього храму – для неї не знайшлося місця і в іншій, старій сільській церкві.

Новий храм релігійна громада УПЦ, яка майже рік молилася спочатку на вулиці поруч із захопленою церквою, а пізніше – в кімнаті приватного будинку, наданій місцевими віруючими, почала зводити ще взимку. Гроші на будівництво збирали як всередині парафії, в яку входить 40 сімей, так і зверталися за допомогою до сусідніх релігійних громад. Будівельними матеріалами допоміг місцевий підприємець Сергій Костюшко.

«Церкву спроектували невелику і не будували з цегли або блоків, а зробили металевий каркас і обшили дерев’яним брусом, – розповів настоятель отець Микола Боровський. – Всього люди нарахували 100 робочих днів».

На освячення нового храму приїхали клірики Млинівського благочиння та вірні з довколишніх населених пунктів.

«Те, що не під силу людям – можливе для Бога, – сказав єпископ Пимен, звертаючись до присутніх. – Як сказано у Псалтирі, “добрий Господь, пристановище він у день утиску, і знає що сподіваються на Нього”. Радійте, почув Господь вас, вірних чад Його, не відступився, допоміг і заспокоїв вас у ваших бідах, допоміг спорудити цей святий храм».

Привітавши громаду з радісною подією, ієрарх подарував богослужбове Євангеліє, вінчальні вінці та ще багато церковного начиння, без якого громада залишилася після захоплення свого колишнього храму.

Просмотров: (25)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *