Під час «карантину вихідного дня» ні в якому разі не можна забороняти віруючим задовольнити свої релігійні потреби — Голова Юридичного відділу УПЦ

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов прокоментував заяву Президента України Володимира Зеленського найближчим часом запровадити в Україні «карантин вихідного дня». Юрист звернув увагу на те, що у разі введення такого додаткового обмеження, ні в якому разі не можна забороняти віруючим задовольнити свої релігійні потреби — відвідувати храм з дотриманням всіх карантинних норм.

9 листопада 2020 року Президент України Володимир Зеленський заявив, що планується введення карантину «вихідного дня», зазначивши «тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну».

Раніше про те, що в Україні збираються ввести «карантин вихідного дня» заявляли міністр охорони здоров’я Максим Степанов і головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За словами Максима Степанова, нові карантинні заходи передбачають, що з 00:00 суботи до 00:00 понеділка в країні будуть працювати виключно продуктові магазини, аптеки та транспорт і заправки. Сьогодні головний санітарний лікар зазначив, що дана пропозиція буде винесена на розгляд Кабінету Міністра найближчим часом.

І хоча про те, що буде з можливістю відвідання храмів поки що невідомо, протоієрей Олександр Бахов в черговий підкреслив: «віруючі занепокоєні, що будуть обмежені у своїх правах на задоволення релігійних потреб — відвідування храмів та участі у богослужіннях».

Ідея «карантину вихідного дня» набуває своєї реалізації. Не дивлячись на те, що про храми нічого не говорять, ми вважаємо за потрібне звернути увагу, що карантин вихідного дня ні в якому разі не повинен забороняти звершувати богослужіння. А віруючим надати можливість відвідувати храм з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм, адже здоров’я це не лише відсутність хвороб або фізичних дефектів, а також стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя», — наголосив голова Юридичного відділу УПЦ.

Просмотров: (192)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *