Представник УПЦ взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з Прем’єр-міністром України

20 листопада 2020 року відбулась зустріч представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Прем’єр-міністром України Д. А. Шмигалем. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від Української Православної Церкви у заході взяв участь вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зустріч була присвячена питанню протидії епідемії COVID-19, яка вже майже рік вирує у світі, а також питанням військового та медичного капеланства.

Прем’єр-міністр України розповів усім присутнім про запобіжні заходи, які приймає український Уряд для боротьби з респіраторною хворобою.

Під час обговорення питання карантинних обмежень, які покликані запобігти розповсюдженню вірусної інфекції в Україні, єпископ Віктор у своєму виступі серед іншого звернув увагу на незбалансованість цих обмежень щодо релігійних організацій. Зокрема, архієрей зазначив: «Добре розуміючи необхідність введення нашим Урядом протиепідемічних заходів, водночас хочемо звернути увагу на незбалансованість карантинних обмежень щодо релігійних організацій, зокрема обмеження кількості осіб до 20 під час звершення богослужінь чи інших релігійних обрядів у вихідні дні. У той же час діяльність кінотеатрів і театрів дозволяється з наповненістю до 50%». 

Обговорюючи тему військового капеланства, єпископ Віктор звернув увагу на законопроект №4148, у якому містяться положення, з якими важко погодитись, а саме відсутність регулювання взаємовідносин профільного міністерства та військового командування з релігійними організаціями.

Щодо медичного капеланства, то представник Української Православної Церкви зауважив, що сама ідея медичного капеланства заслуговує на схвалення, уточнивши, що священнослужитель в лікарні має бути не просто аналогом соціального працівника, а саме пастирем, який надає духовну опіку хворим, що і має бути відображеним у відповідних державних документах, які регулюють медичне капеланство.  

Єпископ Віктор також торкнувся теми захисту традиційних сімейних цінностей, наголосив на неприпустимості пропагування ідеології ЛГБТ-спільнот. «Українська Православна Церква не поступиться Євангельським вченням в угоду гріху. Як Христос нам заповідав, ми любимо кожного грішника, але засуджуємо гріх, який він чинить і пропагує, тому не можемо осторонь стояти і мовчати. А тому звертаємось з проханням до всіх, кому Господь вручив керівництво нашою країною, не продавати наші споконвічні національні цінності, а традиційна християнська сім’я нехай стане опорою для розквіту і укріплення добробуту нашої Української незалежної і самостійної держави», – сказав архієрей.

Зустріч завершилася підсумковими коментарями профільних урядовців, які озвучили напрямки подальшої практичної співпраці урядових структур із церквами і релігійними організаціями.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *