У с. Несвіч на Волині гонима парафія у день престольного свята вперше молились у храмі, що будується

21 листопада 2020 року, у день пам’яті Архістратига Божого Михаїла та всіх Небесних сил, парафіяни релігійної Свято-Михайлівської громади с. Несвіч Луцького району Волинської області вперше відзначили престольне у храмі, який будується. Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії.

Парафія вимушена будувати новий храм, оскільки церкву, в якій довгий час молились православні, був переданий громаді “ПЦУ”.

6 вересня 2020 року, у неділю 13-у після П’ятидесятниці, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Чин закладки нового Свято-Михайлівського храму у селі Несвіч.

У день престольного свята першу Божественну літургію богослужіння очолив протоієрей Василь Левковець. Йому співслужили протоієрей Євгеній Поліщук, благочинний Берестечківської  округи протоієрей Дмитро Петрущак, настоятель храму протоієрей Миколай Ковальчук та клірики Волинської єпархії.

Після завершення Літургії та Хресного ходу, вітаючи настоятеля й прихожан з престольним святом, отець Василь Левковець наголосив на тому, що кожен сьогодні має згадати й подякувати своєму Ангелу Хранителю, який завжди перебуває з нами, захищаючи душі й серця від спокус та нечистої сили.

Своєю чергою, настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Микола щиро подякував собору духовенства, прихожанам та гостям за спільну молитву та побажав усім присутнім постійно бути під молитовним покровительством ангелів й архангелів Господніх.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *