Провокація: В УПЦ прокоментували обман “ПЦУ” про «захоплення» в Діловому

Представник “ПЦУ” Володимир Руднік займається інформаційною провокацією напередодні свят. Про це написав у своєму телеграм-каналі протоієрей Миколай Данилевич. Заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків прокоментував звинувачення представника “ПЦУ” в тому, що віруючі Української Православної Церкви хочуть «відібрати» свій же храм.

«Сьогодні представник “ПЦУ” на Закарпатті Варсонофій (він же у фб Володимир Руднік) розніс у фейсбуці шум про те, що нібито Хустська єпархія УПЦ хоче захопити 5 січня храм “ПЦУ” в селі Ділове, Рахівського району.

Я зробив декілька дзвінків. Виявилося, що храм в с. Ділове фактично належить громаді УПЦ. Там на даний момент молиться громада УПЦ. Більше того, сьогодні там служив єпископ Угольський Симеон, вікарій Хустського митрополита Марка. Інформація про це є на фб-сторінці Хустської єпархії УПЦ», – повідомив священник.

«Як може громада УПЦ, яка служить в своєму храмі, захопити храм в самої себе? Для чого ця вся брехня, ці інфо-провокації, і це збурення людей напередодні свят?», – написав отець Миколай.

Раніше Хустська єпархія УПЦ спростовувала заяву представників ПЦУ про «перехід» громади храму Успіння Пресвятої Богородиці в селі Ділове Рахівського району Закарпатської області. Дезінформація про перехід громади в Діловому з’явилася на сайті Закарпатської «єпархії» “ПЦУ” 28 червня 2020 року. Опублікована нею документація – витяг з реєстру юридичних осіб та реєстру прав на нерухоме майно – відноситься ще до 2019 року, коли в районі намагалися збільшити число «переходів» в нову церковну структуру.

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *