Визнання «ПЦУ» — результат впливу США на міжнародній арені — заява Майка Помпео

Те, що «ПЦУ» — суто політичний проект і його визнання окремими Помісними Церквами — це результат виключно політичного впливу, на який піддалися окремі предстоятелі, в чергове підтвердив ще діючий Державний секретар США Майк Помпео. У своєму  Тwitter-аккаунті Помпео заявив, що переконався у тому, щоб Сполучені Штати Америки підтримали міжнародне визнання «ПЦУ».

«Я переконався у тому, щоб США підтримали міжнародне визнання православної церкви України, і допомогли митрополиту (Епіфанію Думенку – ред.) уникнути російського впливу», – написав держсекретар США.

За його словами, він «приймав рішення на багатьох фронтах (у боротьбі – ред.) з Росією, включно зі свободою віросповідання».

У світлі таких заяв особливо цинічно звучать виправдання патріарха Варфоломія про якісь священні обов’язки, які він мусить виконати перед українським Православ’ям, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Американський політик свідомо чи ні показав, що очільники чотирьох Православних Церков під впливом політичного тиску переступили через свою релігійну совість, вступивши в церковне єднання з українськими самосвятами.

Просмотров: (9)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *