Слова Думенка про виграні суди – маніпуляція, – голова юридичного відділу УПЦ

Глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов для сайту СПЖ прокоментував слова Сергія (Епіфанія) Думенка про те, що “ПЦУ” виграє практично всі суди в УПЦ і назвав їх маніпуляцією. Протоієрей Олександр Бахов зазначив, що для проходження всіх судових інстанцій потрібно як мінімум років три, тому слова Думенка про виграні в УПЦ суди – не правда.

«Говорити, що “ПЦУ” “виграє” в судах – маніпуляція. Оскільки протягом цього року в судах щодо захоплених храмів УПЦ розглядалося питання про те в яких саме судах розглядатимуть справи. Іншими словами, в яких юрисдикціях будуть розглядатися справи – адміністративній, цивільній або господарській», – пояснив юрист.

«А це означає, що в судах навіть не приступили до розгляду питання по суті спору про захоплення храмів УПЦ. Тому говорити, що прихильники Сергія Думенка виграють сьогодні «всі до єдиної справи» в судах – це брехня», – підкреслив протоієрей Олександр.

Глава юридичного відділу УПЦ також зазначив, що «в тих судах де приступили до розгляду справ по суті спору про захоплені храми УПЦ ще немає остаточних рішень. Крім того, для проходження всіх судових інстанцій потрібно як мінімум років зо три, а то й більше».

Водночас він нагадав, що «протягом минулого року Сергій Думенко неодноразово заявляв, що парафії УПЦ не хочуть переходити в ПЦУ через судові позови і певні юридичні причини». «А як тільки настав новий рік, вони раптом всі судові тяжби виграли! Ну чудеса!», – зазначив протоієрей Олександр Бахов.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *