Якщо “ПЦУ” не захоплюватиме храми – не буде і конфліктів – митрополит Климент (Вечеря)

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент у прямому ефірі телеканалу «UA: Перший» 1 лютого 2021 року пояснив причину конфліктних ситуацій на релігійному грунті в Україні тим, що прихильники “ПЦУ” замість будівництва своїх храмів, намагаються захопити вже існуючі. А активістів “ПЦУ” закликав не створювати конфлікти захопленнями храмів, а будувати свої.

«Ті, хто називають себе “СЦУ” або “ПЦУ”, або якось інакше, вважають чомусь, що для того, щоб здійснювати свої богослужіння і забезпечувати свої релігійні переконання, потрібно обов’язково відібрати чийсь храм, – сказав митрополит Климент. – Конфлікти, як правило, не за те, щоб когось примушувати бути в тій чи іншій конфесії, а тому, що дехто не хоче подбати, щоб побудувати свою каплицю або храм, а вважає, що простіше просто відібрати ту, яка є».

Ієрарх повідомив, що більшість парафій УПЦ самостійно побудували свої храми, тому так само повинні чинити новостворені парафії тих чи інших релігійних організацій. «Дивно, чому відкидається така позиція, якщо є новостворена громада, якої не було в цьому селі, нехай вони б побудували храм, як це робили більшість наших громад, тоді не було б ніяких конфліктів», – підсумував владика Климент.

Просмотров: (35)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *