Керуючий справами УПЦ про приїзд патріарха Варфоломія — це може призвести до дестабілізації в суспільстві (+відео)

Візит Константинопольського патріарха Варфоломія в Україну на день Незалежності може спровокувати новий виток тиску на Українську Православну Церкву. Про це сказав Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній 8 квітня 2021 року під час прес-сніданку в Києво-Печерській Лаврі, повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Що стосується запрошення патріарха Варфоломія, то ми з самого початку говорили про недоцільність цього приїзду. Це пов’язано з нашим бажанням зберегти суспільну стабільність в державі», — зазначив владика.

Він звернув увагу, що за проблеми, які з’явилися в останні роки у парафій Української Православної Церкви, коли їх захоплювали силовим чином, таємно перереєстрували, коли били священиків, несе особисту відповідальність патріарх Варфоломій: «за дестабілізацію і прагнення зруйнувати канонічну Православну Церкву».

І хоча, на переконання митрополита Антонія, нинішня влада не прагне втручатися в релігійне життя системно, приїзд глави Константинопольського патріархату «може бути використаний як новий імпульс для продовження цієї ж політики, тому що сьогоднішня влада так чи інакше йде в фарватері тих тенденцій, які були при президенті Порошенко».

«Це може створити новий виток для захоплення наших храмів і дестабілізації в усьому суспільстві. Тому ми проти приїзду Варфоломія», — підкреслив ієрарх і запевнив, що УПЦ буде чинити опір усіма законними, доступними їй способами, в разі ескалації релігійної ситуації.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *