Крім утікача-розкольника, Зорю у Припутнях ніхто не чекає, – керуючий Ніжинської єпархії УПЦ

Крім утікача-розкольника і заїжджих молодчиків «архіпастиря» Євстратія в цьому селі ніхто не чекає, сказав митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря) в коментарі СПЖ з приводу анонсованого візиту «ієрарха ПЦУ» Івана (Євстратія) Зорі в село Припутні Чернігівської області.

У соціальних мережах опублікували анонс «урочистого богослужіння», яке «ієрарх ПЦУ» Євстратій Зоря збирається відслужити в храмі релігійної громади Ніжинської єпархії УПЦ у Припутнях, де раніше радикали зрізали замки.

Владика зазначив, що жителі села «категорично проти, щоб їхня релігійна організація, яка завжди діяла в цьому населеному пункті, змінювала свою юрисдикцію і перетворювалася в ПЦУ».

Він нагадав, що віруючі вже кілька неділь поспіль збираються біля сільської церкви, щоб висловити свій протест діям розкольницького «священнослужителя», який, за підтримки різних ультранаціоналістичних організацій, позбавив їх можливості молитися у своєму храмі.

«Тому, якщо Євстратій приїде в цей населений пункт, очевидно, місцеві жителі так само висловлять свою точку зору, що ніхто цього “архіпастиря” в селі не чекає, окрім утікача-розкольника, забороненого у священнослужінні, і заїжджих молодиків, які приїжджають, щоб створювати напружену ситуацію в населеному пункті», – пояснив митрополит Климент.

Також керуючий Ніжинською єпархією додав, що неправомірні дії обласної держадміністрації, яка незаконно перереєструвала статут релігійної громади УПЦ в селі Припутні, будуть оскаржені в суді, оскільки віряни «з подивом дізналися, що їх “перевели” в ПЦУ і категорично з цим не згодні».

Просмотров: (15)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *