Парафія УПЦ в Михальчі на Буковині запропонувала спосіб вирішення конфлікту з “ПЦУ”

Релігійна громада Свято-Успенського храму УПЦ в Михальчі Чернівецької області запропонувала прихильникам “ПЦУ”, які неодноразово намагалися незаконно захопити храм, побудувати собі новий. Таку пропозицію вірні УПЦ озвучили після зустрічі з головою Кам’янської ОТГ, який висловив готовність виділити землю для новобудови, йдеться в повідомленні громади на сторінці в Facebook.

На зустрічі з главою ОТГ були присутні представники “ПЦУ” і правоохоронних органів. Касир Свято-Успенського храму УПЦ розповів про те, як протягом останніх двох років розкольники вибивали тараном двері храму, організовували групові озброєні напади та здійснювали інші злочинні дії. Останні заявили, що хотіли б почергово служити в храмі, на що ні настоятель отець Ювеналій, ні митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій згоди їм не дали.

Глава ОТГ запропонував виділити землю для будівництва нового храму будь-якій стороні. У зв’язку з цим парафія УПЦ, яка на законних підставах є користувачем Свято-Успенського храму, закликала активістів “ПЦУ” погодитися на пропозицію влади.

Тим більше, як відзначають вірні УПЦ в Михальчі, у розкольників, які лицемірно скаржаться владі, що нібито змушені служити в наметі біля храму, в центрі села порожня власна каплиця. «ПЦУ володіють каплицею святого Георгія Побідоносця в центрі с. Михальча. І в той час, коли вони прибідняються, що змушені служити в  палатці, капличка пустує, – пише у Facebook прес-служба єпархії. – Ви ж афішуєте, що Вас більшість. Якщо Вас справді є стільки, скільки ви заявляєте, то для Вас не буде проблемою збудувати новий храм (ПЦУ – прим. ред.)».

Просмотров: (7)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *