Коментар Вінницької єпархії щодо новин про “перехід” парафії УПЦ в селі Гавришівка

24 травня 2021 року на сайті Вінницької єпархії “ПЦУ” з’явилось повідомлення про те, що “Громада УПЦ МП на Вінниччині приєдналася до Православної Церкви України”. Прес-служба Вінницької єпархії УПЦ опублікувала коментар щодо ситуації в селі Гавришівка у зв’язку із цими новинами про так званий “перехід громади УПЦ”.

Зазначається, що у селі Гавришівка діє дві громади Української Православної Церкви: парафія на честь св. апостола Іоана Богослова, храм якої збудований у 1878 році (на головному фото) та на честь св. великомучениці Параскеви – хутір Телепеньки, який декілька років тому увійшов до складу села Гавришівка. Новина про так званий перехід парафії УПЦ якраз стосується парафії на честь святої великомучениці хутора Телепеньки.

На даних парафіях звершує своє служіння клірик Вінницької єпархії ієрей Анатолій Бут, до якого, за словами вірян, немає скарг.

Однак, як це часто буває, в селі знаходиться людина, яка виступає головним провокатором ворожнечі на релігійному ґрунті. В цьому випадку нею є Зінаїда Миколаївна Марченко, якій, за словами односельців, пообіцяли 300 тисяч гривень “допомоги” на храм, якщо він належатиме “ПЦУ”.

В прес-службі повідомляють, що вранці третьої поминальної суботи Великого посту пані Зінаїда навісила свій замок на двері храму і разом з прибічниками не пустила священика та деяких парафіян на богослужіння. Отець Анатолій з парафіянами вирішили не конфліктувати, адже мова йшла про Христову Церкву. Рішення про так званий перехід було прийнято пані Зінаїдою та деякими односельцями в односторонньому порядку.

В єпархії наголосили, що в селі Гавришівка продовжують діяти релігійні громади УПЦ, не дивлячись на заяви представників “ПЦУ” та їх постійні намагання провокувати конфлікти: “наші віряни моляться і продовжують жити звичним церковним життям”.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *