На Буковині у селах Горошівці та Карапчів розпочинають будівництво нових храмів замість захоплених «ПЦУ»

28 і 30 серпня 2021 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій очолив чин закладення каменів під будівництво нових храмів парафій на честь Різдва Божої Матері села Карапчів Вижницького району та на честь Успіння Пресвятої Богородиці у селі Горошівці, Заставнівського району, Чернівецької області, які зведуть замість захоплених прихильниками «ПЦУ». Про це повідомила прес-служба Чернівецької єпархії.

28 серпня, у свято Успіння Пресвятої Богородиці, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив закладку каменю на будівництво кам’яного храму у селі Карапчів. Владиці співслужили настоятель храму ієрей Іоанн Сорока та духовенство єпархії.
Нагадуємо, майже рік тому, 21 вересня 2020, у престольне свято парафії Різдва Божої Матері, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення тимчасового храму в селі Карапчів, який віряни побудували за 3 місяці, після того, як чиновники Чернівецької області незаконно перевели парафію в “ПЦУ”.
30 серпня митрополит Мелетій у своїй проповіді після звершення чину закладення каменю під будівництво у селі Горошівці зазначив, що з цього дня «починається життя нового храму».
20 січня 2019 року релігійну громаду на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Горошівці, за сприяння місцевої влади, вигнали з храму. Через рік було освячено тимчасове приміщення для богослужінь, де й молиться увесь цей час парафія УПЦ.

Попри всі негаразди нинішніх часів, за словом владики, їх не можна зрівнювати з періодом безбожної влади більшовиків.

«Сьогодні інший час, слава Богу. Сьогодні ми мали щастя разом помолитися на закладці цього храму», — сказав він.

«Віримо, що Бог дасть сили, здоров’я, наснаги, мудрості, розсудливості збудувати тут таку святиню, яка буде джерелом благодаті не тільки для нас, які сьогодні тут присутні, але і для тих хто буде після нас, — продовжив ієрарх. — Віримо, що Господь знаючи наші серця чуючи наші молитви благословить кожну людину, яка буде долучатись до цієї благої справи».

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *