Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній: Вакцинація від коронавірусу повинна бути добровільною

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в програмі «Церква і суспільство» прокоментував тему вакцинації від коронавірусу та озвучив три принципові позиції Української Православної Церкви з цього приводу.

За словами керуючого справами УПЦ, Церква не забороняє вакцинацію, при цьому вона повинна бути добровільною.

На його переконання, питання вакцинації не є релігійним, і кожна людина повинна самостійно приймати рішення – робити щеплення чи ні, з урахуванням стану здоров’я та медичних рекомендацій. Але у Церкви є ряд принципових позицій щодо вакцинації, і митрополит Антоній ще раз їх озвучив.

По-перше, будь-яка вакцинація – від коронавірусу або інших захворювань – повинна бути добровільною. Людина може від неї відмовитися, і українське законодавство передбачає таку можливість, але при цьому вона «повинна розуміти, що відповідальність за стан свого здоров’я і своєї сім’ї лежить на ній».

По-друге, інформація про склад вакцини повинна бути прозорою і відкритою. Архієрей уточнив, що вакцини від коронавірусу поки «молоді», і інформації про речовини, які входять до їх складу, дуже мало. При цьому для християнина важливо знати, чи немає в препараті клітинних ліній, отриманих від абортованих немовлят, що є принциповою забороною для віруючих.

По-третє, відмова від вакцинації не повинна призводити до обмеження прав і свобод людини, і «Церква наполягає, що питання вакцинації не може бути причиною для обмежень тих наших прав, які надані нами Самим Богом», підкреслив митрополит Антоній.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *