У Львівській ОДА звільнили чиновника, який розпалював релігійну ворожнечу

Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації звільнив розпалювача релігійної ворожнечі, чиновника Дмитра Горєвого з займаної ним посади начальника відділу релігій та національностей «за власним бажанням». Про це повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідний документ, опублікували у тг-каналі організації “Миряни”, одержаний за її запитом від Львівської облдержадміністрації. У листі ЛОДА наголошується, що Горєвой звільнений із займаної ним посади начальника відділу релігій і національностей з 15 вересня 2021 року.

«Ідейний противник Української Православної Церкви Дмитро Горєвой наказом департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації від 09.09.2021 звільнений з посади начальника відділу релігій і національностей», – підкреслили «Миряни».

Раніше віряни УПЦ заявили, що будуть домагатися звільнення Дмитра Горєвого, який, перебуваючи на посаді начальника відділу релігій і національностей ЛОДА, публічно розпалював в ЗМІ ворожнечу і ненависть до Української Православної Церкви.

За позовом «Мирян» суд зобов’язав поліцію відкрити кримінальну справу щодо Горєвого. У самій Львівській ОДА заявили, що не бачать підстав для звільнення чиновника. Після чого віряни звернулися в Мінкульт, оскільки департамент, в якому працює Горєвой, перебуває в його підпорядкуванні.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *