З’їзд представників захоплених храмів – знакова подія 2021 року – Керуючий справами УПЦ

27 грудня, під час підсумкового у 2021 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній назвав основні знакові події 2021 року. Однією з таких подій став з’їзд представників захоплених храмів Української Православної Церкви.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з’їзд представників захоплених храмів Української Православної Церкви відбувся 22 лютого 2021 року в Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Форум очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

У заході взяли участь 338 священнослужителів та вірян з чотирнадцяти областей України, які найбільше постраждали від рейдерських дій прихильників «ПЦУ». Митрополит Антоній зачитав звернення Блаженнішого Митрополита Онуфрія до учасників форуму, після чого також звернувся до священнослужителів та вірян зі словом підтримки і розповів про роботу Церкви у справі захисту релігійних прав та свобод.

Про поточну ситуацію з порушення прав та захист віруючих нашої Церкви також розповів Голова Синодального юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов. Далі історіями про життя своїх парафій поділилися представники єпархій.

Після завершення виступів представників єпархій, учасники з’їзду прийняли звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради та депутатів Верховної Ради України. На завершення віруючі Української Православної Церкви записали відеозвернення до Президента України та інших представників влади з проханням захистити їхні права, а також звернулися до Помісних Православних Церков із закликом про підтримку, повідомляється у звіті Керуючого справами УПЦ.

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *