Парафію захопленного храму в селі Тельчі на Волині відвідав керуючий єпархією

19 травня 2019 року, керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл побував у домовому храмі православної громади Трьох Святителів у селі Тельчі, Колківського благочиння, повідомляється у прес-службі єпархії.

1 лютого група активістів “ПЦУ”, попри заперечення настоятеля місцевої громади УПЦ, зрізала замки з храму Трьох святителів та незаконно заволоділа ним.

Майже чотири місяці минуло з тих подій, коли храм було захоплено, але настоятель храму, священик Віталій Іванків продовжує звершувати богослужіння у домовому храмі та окормляти вірну православну громаду.

Оглянувши “храмову хатинку”, владика підбадьорив настоятеля та прихожан, закликавши на них Боже благословення.

Згадавши, як розпинали Христа та гнали Православну віру, архіпастир наголосив, що наша Церква завжди була гонимою, але ніхто, ніколи Її не здолає, тому що з нами Бог.

У свою чергу, настоятель з громадою були висловили вдячність єпископу Нафанаїлу за архіпастирську молитву та підтримку у нелегкий час випробувань.

Нагадаємо, 7 березня суддя Луцького міськрайонного суду розглянув судову справу, що була порушена за скаргою настоятеля громади Трьох святителів на бездіяльність прокуратури. Згідно з винесеним рішенням суду, прокурор Волинської області або інші уповноважені були зобов’язані внести до ЄРДР заяву священика Віталія Іванківа.

Просмотров: (47)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *