Відбулася зустріч секретаря єпархії з в.о. голови Чернівецької ОДА. Молитовне стояння триватиме

Три доби віряни УПЦ звершують цілодобове молитовне стояння біля стін Чернівецької ОДА.

Сьогодні, 20 травня 2019 року, відбулася зустріч представників єпархії з в.о. голови ОДА Михайлом Павлюком, яка не принесла суттєвих результатів. «Віруючих Української Православної Церкви не чують, не хочуть почути», — повідомляють в прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії.

Нагадаємо, 18 травня, після того, як прихильниками «ПЦУ» було захоплено Свято-Успенський храм УПЦ с.Товтри, парафіяни розпочали цілодобове молитовне стояння під стінами Чернівецької Обласної державної адміністрації «до тих пір, доки не будуть відмінені всі рейдерські розпорядження в.о. голови області Павлюка Михайла», згідно яких релігійні громади УПЦ «перевели» в «ПЦУ». Згодом було повідомлено, що до молитовного стояння приєднується вся єпархія.

«Приходьте та підтримайте віруючих Української Православної Церкви. Об’єднаємося в спільній молитві до Господа Іісуса Христа, щоби нарешті запанував міжрелігійний мир на Буковині і закінчилося беззаконня», — закликали в прес-службі.

Після зустрічі секретаря консисторії Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрита Никити (Сторожука) та юристів з в.о. голови Чернівецької ОДА, на 23 травня 9:00 було оголошено загальноєпархіальне молитовне стояння. Чиновник обіцяв цього дня зустрітися з ієрархами Церкви.

«ВИСНОВОК перемовин: віруючих Української Православної Церкви не чують, не хочуть почути», — йдеться у повідомленні на офіційній єпархіальній сторінці у фейсбук.

Наразі молитовне стояння триває, час від часу відбувається пряме включення з місця події.

Тут цілодобово читають Псалтир та акафісти. Підтримати віруючих захопленого храму прибувають священики та миряни з усіх куточків єпархії. Люди змінюють один одного, приносять до адміністрації їжу, чай, теплі речі.

Просмотров: (43)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *