У селі на Рівненщині прихильники «ПЦУ» три місяці тероризують сім’ю священика, намагаючись виселити з церковного будинку

У селі Нова Мощаниця Здолбунівського району Рівненської області прибічники «ПЦУ» вже понад три місяці намагаються виселити настоятеля Різдва-Богородичної релігійної громади УПЦ протоієрея Ігоря Гнатишина з церковного будинку, де він після захоплення їхнього храму звершує богослужіння. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці «Рівне. Голос Церкви».

27 травня 2019 року в будинок до протоієрея Ігоря Гнатишина навідався представник пожежної служби, котрий попросив батюшку дозволу на проведення перевірки. 

«Скільки живу, але такого не пам’ятаю, щоб пожежники ходили по приватних будинках. Можливо, десь у населених пунктах біля міста таке відбувається, але у нашу глушину раніше не навідувались, — коментує отець Ігор Гнатишин. – Я дозволу для перевірки не дав і написав письмову відмову».

Щойно пожежник залишив дім священика, як на подвір’ї з’явилась група церковних рейдерів з «ПЦУ». За словами священика, чоловіки та жінки вели себе вкрай зухвало, як завжди погрожували і вимагали покинути не тільки церковний будинок, а й село взагалі.

«Вигукували погрози в бік моєї сім`ї. Вимагали залишити будинок, бо, мовляв, вони платитимуть якісь штрафи. А Куцеля Леонід Іванович сказав, що штраф буде навіть і за посаджену мною картоплю – розповідає клірик УПЦ. – Дивно, що саме освітяни та працівники культури, незважаючи на робочий день, прийшли та вимагали мого виселення. Власне, Дорощук Наталія Федорівна є завучем Ново-Мощаницької школи, а Романюк Любов Миколаївна обіймає посаду директора сільського будинку культури. Не думаю, що вони погоджували такі дії зі своїми керівниками районних відділів і відпрошувалися для цього з роботи».

За весь тримісячний період релігійного конфлікту в селі Нова Мощаниця, прихильники «ПЦУ» більш десятка разів приходили на подвір’я священика з погрозами та лайкою. В такий спосіб, намагаючись виселити батюшку з хати, а громаду УПЦ лишити можливості проводити богослужіння.

Нагадаємо, що Різда–Богородичну церкву у селі Нова Мощаниця 2 березня захопили прибічники «ПЦУ». Очолили рейдерство голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук, депутат Здолбунівської районної ради Ольга Луцюк та депутат сільської ради Юрій Артюхов. Релігійна громада УПЦ перейшла молитися в церковний будинок в якому проживав священик із сім’єю.

Просмотров: (39)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *