У селі Будераж на Рівненщині глава громади «ПЦУ» погрожує священику захопленням церкви

Під тиском глави громади «ПЦУ» сільський голова намагається схилити настоятеля храму УПЦ до почерговим богослужінь. Активісти загрожують висадити двері.

У селі Будераж Рівненської області голова громади «ПЦУ» погрожує протоієрею В’ячеславу Грищуку захопленням Свято-Покровського храму. Він шантажує священику УПЦ через місцевого сільського голову, уникаючи особистих переговорів. Повідомлення про це було опубліковано 26 червня 2019 року на сторінці у фейсбук «Рівне. Голос Церкви».

Про погрози і ультиматум громади ПЦУ протоієрей В’ячеслав Грищук дізнався з телефонної розмови з будеражским сільським головою. Сільський голова намагався схилити настоятеля УПЦ до почергового користування спорудою і передав ряд погроз від головного активіста «ПЦУ» Миколи Мельника.

«Сільський голова Володимир Баранов просив мене погодитися на почергові богослужіння в храмі, щоб уникнути зіткнень, — розповідає протоієрей В’ячеслав Грищук, настоятель Свято-Покровської церкви. — А також передав погрози від Миколи Мельника, голови громади ПЦУ, мовляв, якщо ми не приймемо пропозицію про почергові богослужіння, то він скоро привезе людей, які створять коридор і безперешкодно пройдуть в храм, а він власноруч виламає двері».

Оскільки віруючі УПЦ села Будераж передбачили такий розвиток подій, вони посилили охорону своєї церкви.

Нагадаємо, 11 травня 2019 року прихильники «ПЦУ» спробували захопити храм УПЦ в Будеражі. Увечері цього дня на територію сільської церкви прийшла численна громада прихильників «ПЦУ» і заявила про своє бажання відслужити тут молебень. Віруючі УПЦ, власники церковного приміщення, завадили їм це зробити. Між двома громадами зав’язалася словесна перепалка, під час якої активісти «ПЦУ» непомітно обійшли храм, зламали паркан і увірвалися на територію храму. В результаті виникла бійка, в яку довелося втрутитися правоохоронцям.

Православні віруючі села Будераж Рівненської області, де плануються протиправні дії, записали відеозвернення до Президента України В. Зеленського з проханням захистити їхні релігійні права.

Просмотров: (18)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *