В.о. голови Рівненської ОДА вимагає від громади в Рясниках служити почергово з «ПЦУ»

Тимошенко видав розпорядження про почергові богослужіння у Свято-Покровському храмі Рясники, чим повторив дії свого попередника.

Виконуючий обов’язки голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко видав розпорядження, згідно з яким парафіяни Свято-Покровського храму УПЦ в селі Рясники Гощанського району повинні пустити представників «ПЦУ» у свою церкву для здійснення почергових богослужінь. Підставою для цього розпорядження стала заява членів громади «ПЦУ», яка недавно перереєструвалася з «УПЦ КП».

Настоятель Свято-Покровської парафії протоієрей Василь Готліб розповів кореспонденту СПЖ, що члени релігійної громади спробували поспілкуватися з цього питання і з Тимошенко, і зі Світланою Богатирчук-Кривко, на яку поклали відповідальність за виконання розпорядження в.о. губернатора Рівненської області.

«Коли ми запитали, чому в черговий раз чиновники порушують Конституцію України і втручаються в церковні справи, пані Богатирчук-Кривко відповіла, що вони змушені робити такі кроки, адже відбулася перереєстрація громади Київського патріархату в ПЦУ. І вони також мають права на церкву, яка є державною власністю», – повідомив протоієрей Василь.

Віруючі канонічної Церкви з села Рясники вважають такі дії Рівненської ОДА протизаконними і вже подали позовну заяву з вимогою про скасування розпорядження Тимошенко в Рівненський окружний суд.

Нагадаємо, у 2016 році звільнений Президентом України голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко (за махінації на користь ПЦУ проти чиновника відкрито кримінальну справу) видав розпорядження про почергове здійснення богослужінь громадами УПЦ і УПЦ КП у Свято-Покровському храмі Рясники. 16 лютого 2017 року парафія УПЦ в селі Рясники остаточно відстояла свій храм в суді.

8 травня 2019 року долею храму зацікавилися чиновники Гощанської районної адміністрації, які видали розпорядження про проведення почергових з ПЦУ богослужінь у храмі канонічної Церкви. Про це настоятель храму дізнався від однієї з парафіянок телефоном, після чого юристи Рівненської єпархії направили офіційний запит з приводу даного розпорядження в Гощанську РДА, щоб мати можливість залучити задіяних осіб до юридичної відповідальності.

Просмотров: (51)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *