Владика Сергій віруючим Кут: Просимо у Бога любові до ближнього (відео)

Ми бажаємо всім Божого життя в мирі, добрі та любові, зазначив митрополит Сергій.

З нагоди освячення нового храму УПЦ на честь святої праведної Анни в селі Кути Тернопільській області митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій дав невелике інтерв’ю телеканалу «Перший Козацький», в якому підкреслив, що найважливіше — мати любов до ближніх.

«Церква живе своїм життям. Точніше, Божим життям. І ось цього Божого життя ми бажаємо всім, без винятку. І маленькій дитині, і старшій людині, і священнослужителю, і простому мирянину, ким би він не був. Щоб він в першу чергу берег в собі образ Божий і жив по-Божому. Значить — по-доброму. Значить — по-мирному. Значить любов’ю з ближнім. Ось це найважливіше для всіх нас. І цього дару ми просимо у Бога завжди», — підкреслив владика Сергій.

Парафіяни нового храму на честь святої праведної Анни поділилися з журналістами, що дуже раді, що їм вдалося уникнути конфлікту з представниками «УПЦ КП».

«Ми дуже раді, що побудували своїми силами. Не дали розгорітися розбрату, відступили. Ми дякуємо Богові, що дочекалися свого храму», — розповіла парафіянка Катерина.

Члени релігійної громади села з вдячністю згадують всіх, хто допомагав їм у будівництві – ієрархів УПЦ, монастирі і Лаври, благодійний фонд «Фавор» і просто віруючих і небайдужих людей.

«А нам і владики допомагали, і Лаври допомагали — відгукнувся весь Православний світ. І Фонд «Фавор» дуже допоміг, інші благодійники», — зазначили парафіяни храму святої праведної Анни.

Вони з болем згадують той час, коли активісти «Київського патріархату» за допомогою «Правого сектора» відібрали їхню церкву і спеціально запустили туди собак, щоб осквернити її. А потім довго намагалися загострити конфлікт.

«Мені дуже подобається цей храм, тим що цей храм більше, красивіше. <…> Однокласники завжди говорили, коли ми в намет ходили, що це російська церква. А я їм казала, що ні. Мама говорила, що краще не сперечатися з ними», — поділилася з журналістами дочка однієї з парафіянок Аліна.

Нагадаємо, «Правий сектор» і представники «УПЦ КП» захопили храм в Кутах 14 вересня 2016 року.

12 липня 2019 року, в свято Петра і Павла, в селі Кути Шумського району Тернопільської області освятили новозбудований храм на честь святої праведної Анни замість захопленого активістами «Київського патріархату». «Три роки ми не могли увійти в свій храм. Мерзли взимку, терпіли спеку влітку, останні півтора року у нас була надія, і ми працювали, щоб сьогодні молитися в новій церкві. Сьогодні звучали слова подяки всім меценатам і тим, хто вклав свою працю, щоб сьогодні у нас було місце молитви свято», — розповів тоді кореспонденту СПЖ настоятель громади протоієрей Ігор Кушнірук.

За матеріалами СПЖ

Просмотров: (26)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *