Поліція опечатала храм УПЦ в Погребах на Київщині після чергової спроби захоплення “ПЦУ”

У суботу вранці, 10 серпня 2019 року, прихильники “ПЦУ” спробували захопити Свято-Успенський храм в селі Погреби Броварського району Київської області, який через релігійний конфлікт у селі вже декілька місяців стоїть зачинений. Відразу після проникнення послідовниками новоствореної структури в храм, був викликаний наряд поліції. Про це повідомляють в Бориспільській єпархії.

Правоохоронці вивели всіх за межі церковного приміщення і опечатали його.

Щоб уникнути розвитку конфлікту поліція організувала біля храму чергування.

Як повідомлялося раніше, із початку року шляхом насильства і маніпуляцій храм намагаються перевести до “ПЦУ”, незважаючи на рішення релігійної громади залишатися в лоні Української Православної Церкви.

Після низки конфліктів з прихильниками нової церковної структури віруючі УПЦ заради миру у селі вирішили утриматися від молитви в храмі і змушені молитися в навколишніх парафіях та біля церкви. Але провокаційні дії представників “ПЦУ” продовжуються. Так, 11 червня їхні активісти захопили церковний будинок релігійної громади села Погреби, розпорошивши сльозогінний газ в обличчя охоронцеві.

Зараз питання про релігійну приналежність громади Свято-Успенського храму розглядається в суді і на даний момент представники “ПЦУ” не мають ніяких прав ані на храм, ані на церковний будинок.

Просмотров: (19)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *