У буковинському селі Михальча вчитель географії організував штурм храму УПЦ

Тут вже добу парафіяни захищають свій храм від агресивних прихильників новоствореної структури та просять молитовної підтримки всіх віруючих УПЦ. 
25 серпня 2019 року прихильники «ПЦУ» в селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області здійснили невдалу спробу штурмом захопити Свято-Успенський храм УПЦ. Завадили рейдерам, очолюваним вчителем географії Маскалем Василем, парафіяни, які закрили собою вхід до церкви, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії у фейсбук.

Це далеко не перша провокація прихильників «ПЦУ» в селі Михальча, де віруючі вже 196 діб оберігають свій храм від зазіхань.

Підготовка до штурму тривала декілька днів, розповіли в єпархії: «всі минулі дні, учитель географії Маскаль Василь (новий господар храму) обходив будинки по селу і збирав людей на сьогоднішній штурм. Багатьом односельчанам Василь відомий тим що проводив антицерковну пропаганду та ганяв дітей, щоби не відвідували Православну Церкву».

«Сьогодні 25 серпня, за 3 дні до храмового свята була здійснена нова спроба встигнути заволодіти церквою, — повідомили в прес-службі. — Активісти ПЦУ зняли одну секцію огорожі, увірвалися на територію, але віряни закрили собою вхід у церкву».

Силовий штурм припинився, коли на допомогу нечисленним на той момент вірянам почали повертатися односельці, які пішли по домівках після Літургії відпочити, також почали приїздити їхні друзі та священники з інших парафій.

Зазначається, що саме в цей момент дуже активний на початку голова села (який вже не один раз привселюдно обіцяв захопити храм) відійшов в бік і почав просто спостерігати за подіями. Увесь цей час правоохоронці не втручалися.

У кінцевому підсумку, після 5-ти годинного протистояння, учасники конфлікту розійшлися по різні боки церковного двору, а представники релігійної громади УПЦ стали навколо храму, аби не допустити осквернення святині.

Станом на 00:20 протистояння все ще тривало, повідомили в єпархіальній прес-службі: «Ніч, очікуємо нову спробу штурму храму, прихильники ПЦУ не покинули храмову територію».

Близько 100 парафіян цілодобо чергують в храмі. Віруючі попередили правоохоронців про загрозу продовження провокацій. 26 серпня очікують приїзду журналістів центральних телеканалів.

“Християни, просимо, долучіться в келійних молитвах за мир в селі Михальча, бо голові села конче потрібно захопити храм до свята Успіння Пресвятої Богородиці”, – закликали православні буковинці.

Станом на 13-ту 26 серпня з’явилося повідомлення про черговий штурм  у буковинському селі, де вже добу парафіяни захищають свій храм від агресивних прихильників новоствореної структури.

Просмотров: (36)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *