Фальшиво. Радикали влаштували пікет у Рівному проти будівництва храму УПЦ

У Рівному праворадикали пікетували будівництво церкви на вулиці Дачній. До участі в акції ініціатори підбурювали людей у соціальних мережах, однак охочих виявилось небагато. “Фальшиво” – так охарактеризували дане дійство очевидці.

4 вересня 2019 року три десятки праворадикалів вийшли на пікет у місті Рівному, аби завадити будівництву нового храму Української Православної Церкви. Організатори та ініціатори акції двоє людей: Ірина Пилипчук, депутат Рівненської міської ради від партії «Свобода» та Роман Коваль, очільник радикального формування «Дук», повідомляється на фейсбук-сторінці «Рівне. Голос Церкви».

«Ірина Пилипчук вже вдруге виводить людей під паркан нашого будівництва, – коментує протоієрей Ігор Омелянчук, настоятель церкви на честь Серафима Саровського. – Вона місцева жителька цього мікрорайону, однак підтримує її ініціативу зовсім небагато мешканців: дві – три родини, її родичі, свати».

Щоб забезпечити кількісну явку на акцію, пані Пилипчук навіть анонс події розмістила у себе на особистій сторінці у соціальній мережі Фейсбук. Згодом його підхопило кілька місцевих видань, під матеріалами зав’язалися словесні перепалки противників і прихильників будівництва, однак це не допомогло ініціаторам акції протесту зібрати велику кількість людей.

«Наша релігійна громада вирішила проігнорувати цей пікет, через те, що ми робимо все законно: є необхідні дозволи та виготовлено усю документацію на будівництво церкви, – розповідає отець Ігор. – Нехай їхня брехня, що вони поширили, завдяки недобросовісним журналістам, буде на їхній совісті, а ми з Божою допомогою вистоїмо».

Тривала акція протесту менше як пів години. За словами, очевидців, виглядало все фальшиво.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *