Прихильники «ПЦУ» влаштували чергову провокацію біля храму УПЦ в с. Лука-Мелешківська

27 жовтня 2019 року близько 10 години вечора 20-30 молодих людей на чолі з «кліриком ПЦУ» Віктором Чверкуном в черговий раз спробували захопити храм УПЦ у селі Лука-Мелешківська Вінницької області. Провокація виявилася невдалою, зловмисникам завадила поліція. Про це повідомили в прес-службі Вінницької єпархії.

Прихильники «ПЦУ» висловивши наміри потрапити до храму, почали стукати у двері, після чого перейшли до спроб проникнення всередину будівлі храму шляхом виламування дверей.

Проте, чергова провокація церковних рейдерів виявилась невдалою. Правопорушення було зафіксоване нарядом поліції, який прибув на місце події за викликом парафіян храму.

Зловмисники не змогли пояснити правоохоронцям мету свого перебування у темний час доби на церковному подвір’ї. А ініціатор невдалого захоплення Чверкун намагався виправдати свої дії тим, що, мовляв, він з поплічниками о десятій годині вечора мав намір провести біля храму збори релігійної громади «ПЦУ».

Наступного дня «клірик ПЦУ» вирішив натиснути на літнього та хворого настоятеля храму у приміщенні сільради, куди для «переконання» священника, що прийшов на зустріч з головою ОТГ один, привів півтора десятка активістів. У єпархії зазначили, що і ця провокація також не мала успіху.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *