Камінь біля ліжка: в будинку священника УПЦ у селі на Рівненщині вночі розбили вікна

Через кілька днів після захоплення храму, на будинок протоієрея Данила невідомі скоїли черговий напад.

У ніч на 25 січня 2020 року в селі Маща Костопільського району Рівненської області невідомі розбили вікна в будинку священнослужителя Поліської єпархії Української Православної Церкви протоієрея Даниїла Ільницького, про це повідомляє сайт СПЖ.

За словами священника, інцидент стався о 23:50. Прокинувшись від звуків вікон, що розбиваються, отець Даниїл побачив великий камінь поруч зі своїм ліжком.

«Ми вже з матінкою спали, коли цегла опинилася біля ліжка, – розповів стривожений священнослужитель. – Я злякався і швидко встав, побачив розбите вікно і почув рев мотоцикла, який стрімко віддалявся».

Він додав, що відразу ж викликав поліцію, але приїхали правоохоронці, які чергують у дворі церкви, яку чотири дні тому захопили активісти «ПЦУ».

«Це було через 5 хвилин після мого дзвінка на 102. Представники поліції оглянули будинок і теж сказали, що чули і бачили мотоцикліста. Але, коли через годину приїхав слідчий з райвідділу, відмовилися від своїх слів», – розповів отець Даниїл.

Церковний конфлікт в Мащі триває вже близько року. За цей час він переріс в справжні бандитські розборки.

Нагадаємо, у ніч з 2 на 3 січня 2020 року зо два десятки молодих чоловіків з-поміж прихильників «ПЦУ» з битами напали на чотирьох віруючих УПЦ, які несли чергування біля Іоанно-Богословської церкви в Мащі. Удари, вивихи, розбиті голови і багато крові – так активісти «ПЦУ» розправилися з молодими людьми, які охороняли храм. Поліція в цей час ховалася в службовому автомобілі.

4 січня 2020 року у двір священника УПЦ в Мащі в черговий раз невідомі кинули місткість із запальною сумішшю. «О 7:00 ми викликали поліцію, – повідомила дружина священника, матінка Анна. – Приїхали, оглянули, щось записали і поїхали. Так було і минулого разу, тільки толку від правоохоронців немає ніякого. Мені здається, вони навіть зловмисників не шукають».

Вранці 20 січня 2020 року активісти «ПЦУ» повторно захопили храм канонічної Церкви в селі Маща.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *