Місія ЮНЕСКО перевірятиме Києво-Печерську Лавру

В Україну наступного тижня приїдуть представники реактивної моніторингової місії ЮНЕСКО, які будуть «перевіряти, як ми зберігаємо, як ми захищаємо історичний центр, об’єкти Софії і Лаври». Про це на брифінгу 7 лютого 2020 року повідомила заступник Міністра культури, молоді та спорту України Світлана Фоменко, повідомляє Укрінформ.

За її словами, реактивна місія зазвичай приїжджає і звертає увагу на ті місця, де є певні проблеми. “Ось у нас в Києві є певні проблеми і з буферними зонами і збереженням об’єктів, то це така місія, яка приходить до нас майже щороку”, – додала заступник міністра.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра і Софійський собор були внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1990 році. Представники ЮНЕСКО стежать за збереженням пам’яток (своєчасною реставрацією і правильною експлуатацією) і станом буферної зони. Всі проекти будівництва на буферних територіях повинні узгоджуватися з ЮНЕСКО. Щорічно Україна повинна надавати звіти про виконання рекомендацій фахівців щодо пам’яток, що входять до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Просмотров: (28)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *