У селі Сусваль на Волині віряни УПЦ молилися біля стін опечатаного храму

У волинському селі Сусваль віряни УПЦ вперше зібралися на літургію перед зачиненим входом у свій храм, який опечатала поліція через загрозу захоплення “ПЦУ”.

9 лютого 2020 року релігійна громада на честь Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ села Сусваль Володимир-Волинського району Волинської області вперше зібралася на Літургію перед зачиненим входом у свій храм. Про це повідомляє СПЖ.

Віряни з настоятелем ієреєм Богданом Гнатюком пройшли на церковну територію, де відслужили недільне богослужіння. Минулої неділі громада не збиралася, щоб уникнути конфлікту, на прохання правоохоронців.

31 січня храм УПЦ в с. Сусваль опечатала поліція. Як оголосив начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик, всі входи в храм будуть закриті доти, поки питання конфесійної належності громади не буде вирішено в суді. У церкву, поки поліція тримає слово, не потраплять ні віряни УПЦ, ні активісти “ПЦУ”.

Нагадаємо, громада УПЦ в Сусвалі була перереєстрована на користь “ПЦУ” розпорядженням голови Волинської ОДА 26 березня 2019 року, всупереч тому, що віряни на зборах парафії підтвердили, що залишаються в УПЦ. Подальший розвиток подій показав, що підтримка канонічної УПЦ у селі дійсно більше, тому, що протягом майже року храм залишався в розпорядженні її громади. Богослужіння за цей час неодноразово намагалися зірвати, а в січні 2020 біля храму вибухнув ще один конфлікт, після якого приміщення було опечатано.

Просмотров: (37)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *