Митрополит Онуфрій: Якщо Україна йде в ЄС, Церкві мають повернути її храми

Предстоятель УПЦ нагадав, що переважна частина церковного майна, відібраного у Церкви після революції 1917 року, досі є власністю держави.

Україна хоче вступити в Євросоюз, а «згідно із законодавством Європейського союзу Церкві повертається все її майно». Про це Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав під час прес-конференції, яка відбулася 28 лютого в столиці Чорногорії Подгориці, передає сайт СПЖ.

«Наша Свята Православна Церква до революції мала велике майно, – зазначив Блаженніший. – Сюди входили землі, церковні споруди – храми, монастирі, різні церковні комплекси не богослужбового призначення – недільні школи, будинки для людей похилого віку, інтернати. Все це було власністю Церкви, але після революції все це держава відняла від нас, і, на жаль, досі це не відновлено».

Він підкреслив, що переважна частина майна, яким володіє Українська Православна Церква, є власністю держави.

«Є храми, побудовані вже після утворення незалежної України, – вони є власністю громад. А ті старі, ще дореволюційні історичні будівлі, на превеликий жаль, Церкві не повернули. Але ми сподіваємося, що це відбудеться, тому що частина України хоче вступити в Європейський союз, а згідно із законодавством Європейського союзу Церкві повертається все її майно», – сказав Предстоятель УПЦ.

Просмотров: (35)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *