На Тернопільщині у с. Кути благодійники розписали храм, побудований замість захопленого “ПЦУ”

17 лютого 2020 року в селі Кути Шумського району Тернопільської області майстри завершили внутрішній розпис у храмі на честь святої праведної Анни, побудованому замість захопленого прихильниками “ПЦУ”.

Староста громади Вознюк Микола Петрович розповів що, як прекрасний розпис, так і, власне, споруда самого храму з’явилися завдяки зусиллям спонсорів, передає СПЖ.

«Громада Української Православної Церкви святої праведної Анни на чолі з настоятелем протоієреєм Ігорем Кушніруком і старостою Вознюком Миколою Петровичем щиро дякує нашому спонсору, Бібу Андрію Васильовичу і його заступнику з благодійних проектів Пенькас Аліну Вадимівну за неоціненну спонсорську допомогу, надану нам при будівництві та розпису храму, яку завершила недавно бригада художників з Києва», – розповів староста.

Зараз Біба Андрій Васильович продовжує допомагати громаді. З його допомогою на храмовій території будують будинок недільної школи, в якому також буде розміщено котельня і дзвіниця.

Члени громади нагадали, що, попри рішення всіх судів, які визнали право УПЦ звершувати богослужіння в колишній церкві, прихильники “ПЦУ” продовжують утримувати її досі.

«Весь цей час ми проводили богослужіння у військовому наметі, поки за допомогою спонсора не почали будівництво храму на приватизованій земельній ділянці. На сьогодні ми маємо чудовий храм, де молимося за здоров’я наших благодійників та їх сім’ї, і просимо у Бога для них всіх благ, які може Всевишній послати їм за їх безкорисливу доброту», – підкреслили в громаді.

12 липня 2019 року в селі Кути, Шумського району Тернопільської області відбулося освячення нового храму, який був побудований замість захопленого рейдерами з ПЦУ і «Правого сектора»; а вже в серпні поруч з новим храмом заклали фундамент недільної школи.

Просмотров: (33)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *