У Мишеві рейдери “ПЦУ”, що захопили храм, планують забрати і дзвінницю

3 березня 2020 року в селі Мишів Іваничівського району Волинської області повинно було відбутися зібрання представників релігійної громади УПЦ і прихильників “ПЦУ”, на якому пропонувалося обговорити, як дві парафії можуть «розійтися» по двох церковних приміщеннях – одна громада в храм, інша – в дзвіницю. Проте вірянам УПЦ перед зборами заявили телефоном, що опоненти на переговори не з’являться. Про це повідомляє СПЖ.

Як уточнили в парафії УПЦ, опечатаний з осені 2019 року храм був розкритий і остаточно захоплений “ПЦУ”. Це відбулося в кінці січня, коли рейдери зняли печатку і заволоділи будівлею. Поліція цьому не перешкоджала, оскільки у нечисленної, але вже незаконно зареєстрованої громади “ПЦУ”, на руках були документи.

Починаючи з цього дня, віряни УПЦ збираються в приватному порожньому будинку, який їм тимчасово виділила одна із сімей у Мишеві.

У ході конфлікту за храм в громаді озвучувалася ідея залишити собі церковну дзвіницю, яка за розмірами мало поступається храму. Однак, як стало відомо, рейдери “ПЦУ” просто тягнуть з цим питанням час, щоб встигнути оформити документацію ще й на цю будівлю: в Мишів для цього вже приїжджали працівники БТІ.

Більшості у нової церковної структури в селі немає, їх приблизно одна п’ята. На останніх зборах, як уточнюють в громаді УПЦ, від “ПЦУ” взагалі прийшли лише кілька десятків людей – проти 150 парафіян канонічної Церкви. Однак, чиновники заявляли громаді УПЦ, що їхню парафію перереєстрували б на користь “ПЦУ” «і з трьома підписами».

Просмотров: (37)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *