У поминальні дні на кладовищах патрулють правоохоронці

Понад 22 000 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України під час проведення поминальних днів стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень та забезпечуватимуть правопорядок, зокрема поблизу кладовищ чергуватимуть посилені патрулі. Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції.

Як зазначають у поліції, головне завдання правоохоронців у цьому випадку – це «проведення роз’яснювальної роботи щодо заборони відвідувань місць поховань та необхідності дотримання всіх карантинних обмежень».

Також на сайті Нацполіції зауважили, що рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 квітня 2020 року головам обласних та Київської міської державної адміністрацій  доручено заборонити відвідування громадянами кладовищ, місць окремих поховань у традиційні поминальні дні, крім випадків здійснення поховань.

Крім того, відповідно до постанови Міністерства охорони здоров’я України від 21 квітня «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні», місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування рекомендовано закрити для відвідування кладовища, окрім випадків здійснення поховання померлого за умови дотримання протиепідемічних правил.

Просмотров: (18)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *