На Тернопільщині у Підгайцях освятили храм УПЦ, побудований замість захопленого “ПЦУ”

6 вересня 2020 року, у 13-ту неділю після П’ятидесятниці, у селі Підгайці Шумського району на Тернопільщині митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив чин Великого освячення нового храму на честь пророка Божого Іллі, який побудували замість захопленого “ПЦУ”. Про це повідомляється на сторінці у Facebook «Шумщина православна». 

«Позбавлені храму, але не віри, відірвані були від стін храму попереднього, але лишилися з Господом, замість земного – обрали духовне, — йдеться у повідомлені. — Чимало трудів було зроблено для того, щоб в маленькому селі повстав новий храм. Довелося пройти безліч спокус і випробувань, які увінчалися спільним духовним піднесенням і торжеством. З допомогою благодійників, наполегливою працею настоятеля протоієрея Василія, всіх парафіян, від маленького до найстаршого, які доклали безліч зусиль при будівництві храму, який є свідченням істини чистоти Святого Православ’я.».

Після освячення митрополит Сергій відслужив Божественну літургію. Владика нагородив настоятеля парафії хрестом з прикрасами, благодійникам подарував пам’ятні ікони й грамоти.

Андрію Васильовичу Бібі, який значно допоміг у будівництві, через його представника ієрарх передав Кіпрську ікону Божої Матері. Ікону Пресвятої Богородиці також владика подарував власниці земельної ділянки, на якій збудовано храм.

Ікони та грамоти були вручені й іншим благодійникам та парафіянам, а всім присутнім віруючим – духовна література.

Нагадаємо, 12 лютого 2019 року активісти “ПЦУ” захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ. Громада почала проводити богослужіння в парафіяльному будинку, де проживав настоятель зі своєю сім’єю, проте прихильники “ПЦУ” почали погрожувати священнику і примушувати його до виселення. Благодійний фонд «Фавор» оголосив збір коштів на допомогу протоієрею Василію Химичу. 

Просмотров: (29)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *