Згорів головний корпус Іоанно-Богословського чоловічого монастиря в Мукачівській єпархії

У ніч на 23 вересня 2020 року вщент згорів головний корпус Іоанно-Богословського чоловічого монастиря в с. Сільце Іршавського району Закарпатської області. В Мукачівській єпархії просять допомогти відновити будівлю.

“З сумом повідомляємо, що цієї ночі трапилася велика біда, — йдеться у повідомлені. — Братія монастиря залишилася без жодних засобів для проживання! Просимо вашої посильної допомоги!”

В єпархії опублікували реквізити для перерахування коштів.

Приват Банк: 5168755421898954 (Шпиняк Валерій).

У ДСНС України в Закарпатській області повідомляють, що 22 вересня о 23:31 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в будівлі для проживання монахів на території Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що в с. Сільце Іршавського району. Загорілося дерев’яне перекриття між першим та другим поверхом споруди.

“За викликом до монастиря направили бійців 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Іршава. Загалом на місці події працювали 4 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу, – йдеться у повідомленні. – <…> Внаслідок пожежі знищено покрівлю на площі 120 кв. м., меблі, вікна і двері. Крім цього, пошкоджено стіни та перекриття будівлі для проживання монахів. Суму завданих збитків, як і причину появи вогню, встановлюють правоохоронні органи”.

Просмотров: (22)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *