Парафія УПЦ с. Фарбоване залишається вірною канонічній Церкві — юрвідділ Бориспільської єпархії спростував заяви в ЗМІ

Інформація щодо так званого «‎переходу»‎ парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви села Фарбоване Київської області у підпорядкування «ПЦУ» не відповідає дійсності. Про це заявили в юридичному відділі Бориспільської єпархії у роз’ясненні неправдивої публікації про це в ЗМІ, повідомляє прес-служба єпархії.

«Інформація щодо переходу парафії села Фарбоване у підпорядкування “ПЦУ” не відповідає дійсності. Так, з 2001 року в селі Фарбоване Бориспільського району Київської області діє парафія на честь Успіння Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви. Молодий священик Євгеній Зотов, який служив на парафії близько одного року, вирішив перейти до “ПЦУ”», – зокрема відзначили в юридичному відділі Бориспільської єпархії.

Як наголосили у відділі, релігійна громада с. Фарбоване залишається в лоні канонічної Церкви.

Також в юридичному відділі роз’яснили ситуацію в селі: «Під час проведених зборів віруючих громадян – членів релігійної громади с. Фарбоване, було вирішено не змінювати конфесійної приналежності та залишатись у лоні Української Православної Церкви під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Тобто переходу релігійної громади на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Фарбоване Української Православної Церкви до “ПЦУ” не відбувалось».

Крім того, як зауважили в юрвідділі Бориспільської єпархії, парафіяни засудили дії о. Євгенія та просять правлячого архієрея призначити нового настоятеля.

Просмотров: (7)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *