Юраш намагається «зам’яти» відкрите проти нього кримінальне провадження — ЗМІ

24 грудня 2019 року поліція допитала колишнього главу Департаменту Міністерства культури України у справах релігій Андрія Юраша у рамках розслідування факту зловживання ним владою або службовим становищем. Як повідомило інтернет-видання «Страна», чиновник часів Порошенка намагається знайти способи «зам’яти справу», оскільки розслідування може перешкодити йому обійняти посаду у новому Кабміні.

Зазначається, що кримінальну справу проти колишнього глави Департаменту Мінкульту у справах релігій відкрили у квітні 2019 року, коли стало відомо про те, як чиновник підписав «Релігієзнавчий висновок» і тим самим фактично допоміг сфабрикувати справу проти клірика Рівненської єпархії УПЦ протоієрея Віктора Земляного.

«Зміст рецензованих публікацій не тільки потенційно ображає почуття віруючих УПЦ КП і УАПЦ, а й підбурює і провокує частину православної спільноти України й, у зв’язку з цим, може бути розцінене як свідоме настроювання віруючих УПЦ проти інших православних конфесій, які діють на законних і рівноправних з ними підставах», – вказав А. Юраш у цьому документі.

За словами джерела інтернет-видання «Страна» в поліції, не існує жодного нормативного акту, який надавав би Міністерству культури України, його підрозділам або посадовим особам право проводити експертні дослідження з питань релігієзнавчої експертизи в рамках кримінального провадження.

Тобто, за версією слідства, Андрій Юраш, зловживаючи своїм службовим становищем, зробив релігієзнавчий висновок, не маючи ні доручення слідства, ні кваліфікації експерта, не привертаючи до цього відповідних фахівців, як того вимагає законодавство України.

За інформацією джерела ЗМІ в поліції, зараз фігурант кримінального розслідування А. Юраш намагається знайти способи “зам’яти справу”, адже розслідування може перешкодити йому зайняти нову керівну посаду — очолити Державну службу України з етнополітики та свободу совісті, створену в червні нинішнього року.

Нагадаємо, Юраш вдруге бере участь у конкурсі, після того, як провалив його першого разуМісяць тому у мережі з’явилося звернення українців проти призначення Андрія Юраша на посаду керівника Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті. Було опубліковано лист, який адресовано Президенту, Прем’єр-міністру та Міністру культури, молоді й спорту України.

Просмотров: (31)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *